Обвиниха трафиканти на хора край петричкото село Беласица

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Внесоха в съда обвинителен акт спрямо трафиканти на хора през граница. Пред магистратите застават двама, които са с криминално минало. Петричките прокурори искат ефективни наказания за Георги Т. и Илия Я. Първият е извършител, а съучастникът ме е подбудител.

В Сандански обвиняемият Илия се срещнал с двама чужденци, които се интересували от нелегалното преминаване през българо-гръцката граница. Той им предложил да организира тяхното превеждане в Гърция срещу заплащане на сумата от 400 евро, като те приели условията му.

В изпълнение на плана той се свързал с Георги и му предложил да участва в незаконната дейност. Дал му съвети и разяснения, указал локациите за преминаване. Спазалрили се да преведат бежанците пред зелената граница на село Беласица край Петрич.

При извършване на престъпното деяние той решил да вземе приятеля си Н. К., страдащ от психични заболявания, за да му прави компания при прехода през планината.

След продължителен няколкочасов пешеходен преход четиримата достигнали билото на планина Беласица, преминали през граничната бразда и заедно навлезли на гръцка територия. Останали да пренощуват скрити в полето, за да изчакат идването на други хора, които да отведат чуждестранните граждани до вътрешността на Гърция.

 

Действията им били забелязани от дежурните полицейски служители при ГПУ Петрич, изпълняващи служебните си задължения по охрана на държавната граница. Непосредствено след влизането на българска територия Г.Т. и Н.К. били задържани от граничните власти. При проведена оперативна беседа двамата признали пред органите на МВР за обстоятелствата, при които излезли от България и се върнали обратно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано