Обясниха за разкопани улици в Благоевград и неприети в градини деца

Сподели във Facebook

Изгражда се ново помещение за занималня на неприети до момента в детска градина малки благоевградчани.

Оборудването ще се извърши до 1 септември, обеща кметът Илко Стоянов. Помещението е в района на ДГ "Вечерница" зад сградата на Общината. Там ще се приемат малчугани от централната градска част и специално тези, в района на ДГ "Детелини" в Плаж махала.

Във "Вечерница" ще се настанят 25 деца. Предстои обща родителска среща. Отделно от това се правят проверки относно проведение вече прием в детските заведения.

Градоначалникът коментира на пресконференция днес, че предстои сериозен разговор с изпълнителя на обществена поръчка за реконструкции на улици - "ВИП Трейд". Стоянов коментира, че в района на Часовника в момента не се извършват никакви дейности, а собственикът си е на почивка.

"Основателно е недоволството на хората, но аз не съм отговорен за този изпълнител, тъй като договорът е сключен с предишния кмет Румен Томов. Действително е са разкопани стълбищата на една от улиците. Там няма машини и работници от дълго време. Чакам собственика на де се прибере т лятна ваканция и да седнем да разговаряме. Ако се наложи може да се стигне и до прекратяване на дотговор, но аз самият не съм приверженик на подобни мерки", каза Илко Стоянов.

Относно проблемите с бездомните кучета той е сезирал МС с надежда да се отпуснат пари за изграждане на нов приют. Нужни са поне 2 400 000 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано