Очакват се бурни дебати при премане на благоевградския бюджет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на ОбС - Благоевград Радослав Тасков коментира в аванс финансовата рамка за годината. Часове преди гласуване на бюджета на Общината, той очаква разгорещени дебати на сесията утре.

"По време на общественото обсъждане на бюджета се заговори за дефицит. Категорично искам да кажа, че в един общински бюджет няма как да има дефицит по простата причина, че има определени средства, които се формират от държавните делегирани дейности и от местните приходи. Разходите, които правим в рамките на финансовата година са определени спрямо тези приходи", подчерта пред медиите Тасков. Той успокои благоевградчани, че бюджентът е балансиран.

"С с оглед на всичко, което се случва, е безпрецедентно Общински съвет да приема бюджет в края на август. Благодарение на едно решение на Общински съвет от 9-ти март и приемането на разчети, позволи гражданите да не усетят кризата със забавянето“, обясни Радослав Тасков. Той подчерта, че един общински бюджет няма как да удовлетвори исканията и очакванията на всички, особено с оглед политическата криза и високите нива на инфлация през последните няколко години. 

На утрешното заседание са включени з разглеждане от съветниците 61 решения. Ще започне с полагане на клетва от нов общински съветник, а именно Димитър Урдев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Той влиза в местния парламент на мястото на Валентина Шаркова, чиито права на общински съветник бяха предсрочно прекратени. Веднага след като новия общински съветник положи клетва, следва да бъдат попълнени комисиите, в които преди това е била Шаркова. В дневния ред е включено също предложение от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, с коeто се иска създаването на „HIGH-TECH PARK BLAGOEVGRAD”.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано