Огнена вендета срещу съветник - бивш полицейски шеф

Сподели във Facebook

Общински съветници и полицаи застанаха зад колегата им Георги Джоглев, станал обект на огнена вендета. Към 4.00 часа тази сутрин са умишлено запалени и двете му коли. Те били паркирани пред дома му в кюстендилското село Лозно, обяви на пресконференция кметът Петър Паунов.

"Няма да мълчим. Няма да допуснем беззакония в обществото, Призоваваме институциите към незабавни действия", призова Паунов.

По време на палежа Георги Джоглев, настоящ общински съветник и бевш директор на кюстендилската полиция, бил в къщата заедно със съпругата си. В стаята бил и неговия тъст. Събудил се от силен гръм. Излязъл навън и видял горящите автомобили. Веднага подал сигнал на 112. На три метра от колите му има склад за дърва и пълнене на газ.

Все още няма установени извършители на палежа.

Георги Джоглев е втори мандат съветник в Кюстендил. Председател е на Транспортната комисия в ОбС.

"Целият си съзнателен животж съм посветил на борбата с престъпността. 4 години работих в Регионалното звено за борба с организираната престъпност, а след това продължих работата си като директор на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Заемайки тези длъжности, съм се опитвал да съдействам на всеки и да защитавам правата на гражданите", изтъкна на пресконференцията Джоглев. Той уточни, че колите му не са скъпи.

"Ромските вълнения, създаването на етнически мир в региона, борбата с битовата престъпност, ни костваха много усилия пред годините. Не мисля, че хората, полагащи обществено полезен труд, трябва да се страхуват. Трябва да се работи за предотвратяване на подобни прояви на беззаконие", каза Георги Джоглев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано