Охраняват с видеокамери незаконни сметища

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Монтират камери за видеонаблюдение на незаконни сметища. Служителите на ОП "Чистота и поддръжка на териториите за обществено ползване" разчистват редовно образувалите се депа за боклуци в кварталите и покрайн5ините на Дупница. От Общината предприемат мерки срещу замърсяващите града.

Общинските работници се натъкват на какви ли не "находки" в ежедневната си дейност - от дивани, печки, матраци, до всякакъв вид строителни отпадъци, съобщиха от отдел Екология. Припомнят, че има телефони, на които всеки жител може да направи заявка за извозване на едрогабаритни ненужни вещи, оставени до местата за събиране на битови отпадъци.

За строителни отпадъци, мястото за изхвърляне е Депото за строителни отпадъци, до град Бобошево. "Във връзка с предстоящата смяна на гуми на превозните средства, обръщаме внимание, че служителите на ОП "Чистота" нямат ангажимент към събиране и складиране на непотребни вече гуми, нека не окупираме контейнерите с тях", предупредиха от кабинета на кмета Първан Дангов.

Започва поетапно поставяне на камери за видео наблюдение на вече изчистените райони, като ще следи стриктно и налага санкции на нарушителите, които продължават да замърсяват.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано