Омбудсманът нареди проверка на топлоцентралата в Перник

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Омбудсманът Диана Ковачева настоява КЕВР да извърши извънредна проверка на "Топлофикация"-Перник. Причината е серията аварии, от които страдат местните жители.

"Само за периода от 27 януари до 11 февруари са отчетени четири аварии на основен топлоизточник, които са довели до прекъсване на топлоснабдителните услуги в града", сочат от кабинета на общствения защитник.

Диана Ковачева  еизпратила искането си до новия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров.Препоръката е да се проверят всички съоръжения поотделно, както и топлопроводите.

Диана Ковачева припомня, че такъв проблем е имало и през миналия отоплителен сезон и след изпратените от нея три препоръки, министърът на енергетиката е разпоредил извънредна проверка на „Топлофикация-Перник“. В резултат на проверка КЕВР е дал задължително указание за изплащане на компенсации на всички засегнати клиенти. Сега жалби до омбудсмана от гражданите на Перник за непланови прекъсвания на топлоснабдителните услуги е имало и през месеците септември и декември.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано