Омовци и воеводи се сблъскват в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Разпоредено е засилено полицейско присъствие в Благоевград. Причината е предстоящ протест заради откриването на Македонски културен клуб в центъра на града.

Протестът днес е организиран от ВМРО. Представители на нелегитимната ОМО "Илинден" също ще бъдат на митинга, обявен за 11.00 часа, но качеството им на домакини на клуба, за да отстояват интересите си.

Воеводите смятат, че се правят опити за създаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за прокарване на сепаратизъм.

Протестът е пред паметника на Гоце Делчев и на мемориала на рода пред храм "Въведение Богородично" в Благоевград.

„Бъдещият културен център се обявява за защита на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е обявен от инициаторите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще пристигнат отявлени представители на антибългарски партии, които всекидневно изливат лъжи и омраза срещу България и те ще бъдат допуснати в центъра на града. Липсата на реакция от страна на българската държава говори само и единствено за политическо безхаберие към готвената провокация от страна на сръбските марионетки на Скопие“, сочат в позиция до медиите от ВМРО.

"Призоваваме членовете и симпатизантите на Организацията, както и всички будни български граждани, да се присъединят към нас в неделя, 30 октомври в Благоевград, където да развеем българския трибагреник срещу антибългаризма, омразата и кражбата на история, които властват в Северна Македония от десетилетия. ВМРО няма да допусне сърцето на Пиринска Македония да се превърне в поле на омраза, използвана за грозни политически цели. Националният ни интерес трябва да бъде защитен, затова първостепенна задача на всеки един истински българин трябва да бъде да дойде в неделя в Благоевград на паметника на Георги Николов Делчев, където заедно да се противопоставим на македонизма и да защитим собствените си минало, настояще и бъдеще".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано