Опасна дупка зее на автомагистрала "Струма"

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Участък с разрушена асфалтова настилка създава опасност за преминаващи по автомагистрала "Струма".

Дупката зее на кръговото кръстовище за включване към магистрала "Струма" след Благоевград. Преди благоевградското село Зелен дол има и други разрушени участъци.

"Тази дупка я наблюдаваме тук от доста време и непрекъснато се увеличава, никой не взима грижа за нея. Естествено, че е опасно. Натоварено е и тя е точно на завоя и се вижда в последния момент и създава проблеми", заяви пред обществената телевизия Страхил Цветков. Вероятността за инциденти се увеличава и при резки маневри или внезапно намаляване на скоростта.

"Рязкото спиране като я видите, също е опасно, защото този след вас също не очаква, че можете да срещнете нещо подобно на кръгово кръстовище, а това пак казвам, не е в градски условия, голямо кръгово е и не се предполага тук да се предприемат такива мерки като аварийно спиране", коментира Георги Бързаков, автоексперт.

Леките коли лесно могат да се повредят, минавайки през участъка, а при тежкотоварните камиони, има риск от преобръщане на празно ремарке. "Ако минеш с висока скорост, ще заминат носачите на автомобила, може много неща да станат", заяви Страхил Цветков.

"Най-малко ще спукате гума, ако влезете с висока скорост в нея, второто, когато я ударите, дори и с ниска скорост, тя е толкова дълбока, че има много голяма възможност да си спукате и картера на колата и да си останете там на място", каза още Георги Бързаков -автоексперт.

След сигнал на репортери, от  Агенция "Пътна инфраструктура" отговарят, че ще ремонтират дупката, предаде БНТ.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано