Оправдаха студент от ЮЗУ-Благоевград по дело за убийство

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Оправдаха студентът от Югозападния университет Йоан Матев за убийство на Георги Игнатов в Борисовата градина в София. Престъплението е от 2 юни 2015 година.

Присъдата е взета с 3:2 гласа от магистратите в Софийски градски съд. На особено мнение за председателят на състава Руси Алексиев и един от съдебните заседатели.

Те са за осъдителна присъда спрямо Йоан Матев. Мотивите – според мнозинството на съдебния състав няма доказателства, че Матев е държал ножа и е извършил убийството. След оправдателната присъда съдът промени мярката му за неотклонение от домашен арест на подписка.

Пръкуратурата внесе протест срещу оправдателната присъда. Държавното обвинение счита, че тя е неправилна и че събраните по делото доказателства – свидетелски показания, експертизи, справки от мобилни оператори, сочат по безспорен начин авторството на деянието. В хода на разследването е установен начинът на извършването му, открито е оръжието на престъплението, което съответства на нанесеното травматично увреждане, вследствие на което е настъпила смъртта на Георги Игнатов.

Обвинението счита, че въз основа на всички събрани доказателства единствената справедлива присъда за извършеното тежко умишлено престъпление е максимално допустимата по закон в този случай - 12 години лишаване от свобода, тъй като към момента на деянието подсъдимият е бил непълнолетен.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано