Оспорвана надпревара за омбудсман на благоевградските младежи

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Седмина се красираха за втори етап на конкурса за Младежки омбудсман в Благоевград.

Комисията одобри Мария Емилова Чорбаджийска, Симона Ивайлова Велева, Васко Кирилов Николов, Крум Георгиев Царев, Светослава Стоянова Чонева, Преслава Калоянова Петрова и Петър Емилов Стойнев.

На 19 февруари ще стане ясно кой от претендентите ще отстоява занапред интересите на младежите и девойките в Благоевград.

Изборът е в 10.30 часа в зала 101 на Общината.

До момента Младежки омбудсман има в Пловдив и Стара Загора. Благоевградският конкурс е на 27 януари. Резултатите ще са ясни официално на 19 февруари.

Той се очаква да повиши правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция по обществено значими въпроси.

Младежкият омбудсман на Благоевград ще осигурява допълнителна възможност за упражняване правата и удовлетворяване интересите на учащите се и младежта в отношенията им с директорите на училищата, педагогическите съвети, училищните настоятелства, други младежки структури и училищни общности в региона и ще предостави възможност, съвместно с Детски парламент за инициране на местни политики в областта на младежките дейности.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано