Оставиха на поста градоначалник от ГЕРБ

Сподели във Facebook

Върховен административен съд остави на поста кмета на Кочериново Иван Минков.

Потвърдено е решението на АС-Кюстендил, което сочи, че управникът от ГЕРБ е избран законно и без нарушения на втори тур.

Иван Минков бе атакуван от БСП.

От червената централа изтъкнаха за незаконосъобразно вписване на избиратели в избирателните списъци, неправилно разпределени бюлетини, които незаконно били иззети от две секции в общината и прехвърлени в други.

Съдът не е приел за нарушение приетите решения на ОИК-Кочериново за изземване на бюлетини от две избирателни секции и предоставянето им на други, тъй като точно са били описани иззетите бюлетини по номерата им от кочаните и приемането им от СИК, за които са били предназначени, което обстоятелство е било отбелязано в секционните протоколи. Освен това тези решения на ОИК-Кочериново като необжалвани са влезли в законна сила, се сочи в решението на ВАС.

Твърденията за допуснати нарушения от придружителите при гласуването на лица с увреждания съдът също е възприел за неоснователни, като е посочил, че дори и да е имало такива те не са се отразили на изборния резултат. За неоснователни и недоказани съдът е възприел твърденията за намесата на членове на ОИК-Кочериново в работата на секционните избирателни комисии. Секционните избирателни протоколи са били подписани от всичките членове на комисиите, без възражения и особени мнения, без забележки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано