Осъдиха бизнесмен за измама с имоти

Сподели във Facebook

Управител на дружество е с наложено наказание за източени неправомерно пари от европейска програма. Призна вина и подписа споразумение с прокуратурата.

Окръжен съд-Благоевград го лиши от свобода за 8 месеца. Присъдата е условна, с 3-годишен изпитателен срок. С. Р. е извършил престъплението преди повече от две години. Представил неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

В качеството на управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД, посетил Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград. Предприемачът подал заявление, като декларирал за 30 парцела, ползвани от фирмата му на правно основание. Сред посочените от него имоти били такива с различна площ в селата в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В действителност обвиняемият нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане.

Средствата, за чието получаване С. Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано