Осъдиха благоевградски бизнесмени

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградски бизнесмени признаха вина и подписаха споразумение с прокуратурата. Съдът ги наказа с по една година лишаване от свобода и глоби по 5000 лева. Предприемачите Йордан Ортакчийски и Велислав Панайотов обаче няма да влизат в затвора, тъй като присъдите са условни.

Двамата са организирали и устройвали провеждане на хазартни игри с цел облагодетелстване, въпреки че нямали съответно разрешение – лиценз, регламентиран в Закона за хазарта, издаден от Национална агенция по приходите. За целта те наели помещение – приземен етаж в жилищна сграда в квартал "Струмско". В стопанисваното от тях помещение имало маси за игра на белот и на тенис, барплот и хладилна витрина. За провеждането на хазартните игри им помагало крупие срещу възнаграждение.

По второ дело срещу двамата - за трафик на голямо количество контрабандни цигари, Ортакчийски и Панайотов също признаха вина. Наложиха им по две години условно лишаване от свобода. Срокът за изпитание е 4 години.

Преди три месеца Велислав Панайотов и Йордан Ортакчийски бяха арестувани за контрабанда на цигари "Карелия" от Гърция. Спипаха ги с над над 80 кашона. Разтоварили ги в склад на Аптечно управление, стопанисван от бившия деректор на ДФЗ - Благоевград Георги Качев. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано