Осъдил Община - Благоевград строител иска да санира закрития басейн

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Строителни фирми наддават за близо 3 милиона лева от обществена поръчка в Благоевград.

"Евробилд – М", "Благоевград – Строй", ЕТ "Маргарита-П-Иван Костадинов", "Асо Конструкшън" искат да санират закрития басейн в квартал "Еленово". Сред мераклиите е бизнесменът Иван Костадинов, който прибра от благоевградския бюджет над 2 милиона лева, присъдени му по дело именно за басейна, строен от фирмата му по времето на екскмета Атанас Камбитов. Процесът бе неглижиран от два кметски екипа и така Костадинов направи басейна "златен".

Предстои офертите на кандидадите да бъдат разгледани, като при липса на несъответствия.

Заложеният от възложителя срок за изпълнение е не повече от 360 календарни дни за изпълнение на строително-монтажните работи и не повече от 65 дни за проектиране. С въвеждане на мерки за енергийна ефективност на зарития плувен басейн ще бъде постигнат по-висок клас на енергопотребление и реализиране на енергийни спестявания в резултат на намаляване на потреблението на енергия. Освен икономическите резултати и подобряване на условията за спорт, след приключване на ремонта ще бъде ограничено и отрицателното въздействие върху околната среда чрез намаляване на вредните емисии и подобряване на качеството на въздуха.

Сред предвидените дейности са полагане на топлоизолация от минерална вата на стените на сградата, топлоизолация на покрива, смяна на дограма, мерки по системите за отопление и битово горещо водоснабдяване, мерки по тръбната мрежа, изграждане на система за сградна автоматизация и управление, монтаж на фотоволтачина централа за собствени нужди.

Общият бюджет на проекта е 2 987 749,41 лева, като 2 458 964 лева се осигуряват от Европейския съюз, а Община Благоевград участва със съфинансиране на стойност 528 786.00 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано