Осуетиха сделка с наркотици

Сподели във Facebook

Окръжна прокуратура - Благоевград ръководи акция срещу прозиводството и пласирането на марихуана. Операцията е проведена съвместно с Гранична полиция. Осуетена е сделка с голямо количество. Задържан е производител на канабис, който го пласирал в Югозапада. 

Спипан е преди полунощ в благоевградското село Покровник. Той е на 45 години. Името му не се съобщава официално. Той е с инициали Н. Я.

Съучастникът му е успял да избяга. В момента се издирва. В три бидона са съхранявали марихуана. Имало е и оранжерия за канабис в имот от Държавен горски фонд. Лабораторията е била модерно оборудвана. Била е специално оборудвано с уреди за отопление, с вентилация, изолация, генератор и снабдено с торове. В оранжерията са намерени саксии със 160 корена канабис с общо тегло над 16 килограма, съобщиха за Еновина. Действията на двамата криминално проявени благоевградчани са наблюдавани от доста време. Предстои да се внесе в съда искане за постоянен арест на наркоплантатора.

Информацията бе обобщена от говорителя на благоевградската прокуратура Ирина Аспарухова и от комисар Светослав Костадинов - директор на РДГП Кюстендил.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано