Осъждан за пиянство отказа да е съветник

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общинската избирателна комисия в Сандански обяви името на нов съветник в града. На заседание в ОбС клетва ще положи представител на ЗС "Александр Стамболийски", обявиха от ОИК след извънредно събиране снощи.

Миглена Костадинова Бориков заема мястото в санданския парламент, след като неотдавна детронираха наказания за конфликт на интереси съпартиеца й  Румен Пачов. Транспортният бос отнесе 5000 лева глова от Антикорупционната комисия, която ВАС потвърди.

По правило в ОбС трябваше да влезе бизнесменът Илия Георгиев. Той обаче е подал заявление, че не желае. Георгиев, който е собственикъ на шивашко предприятие, е сменил няколко партии. Беше съветник от РЗС преди години. Оъждан за пиянство зад волана. Припомняме, че през април 2021 година Георгиев, който има шивашки цех, бе задържан за денонощие в ареста. Катаджии го спряха пиян зад волана на автомобила си "Опел". Тестваха го на пътя към село Лиляново и установиха 2,34 промила алкохол. Георгиев отказа кръвен тест и бе предаден на прокурор. Три години преди това, бе осъден условно също за шофиране в нетрезво състояние. Вече е реабилитиран.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано