Освободиха Стоянов и Борисов от депутатски мандат

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

На среднощно заседание ЦИК все пак реши да освободи благоевградският кмет Илко Стоянов от депутатски мандат. Няма да е в парламента и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Такава е волята и на двамата.

Заявленията на двамата предизвикаха бурни дискусии на заседанието на Централната избирателна комисия, тъй като първоначално бяха отхвърлени.

“Аз съм член на ЦИК от 2014 година и не помня да съм бил подлаган на какъвто и да било натиск. Лично право е на всеки да изрази волята си и да каже дали да бъде или да не бъде избран", заяви санданският юрист Георги Баханов.

"Този състав на ЦИК е неадекватен", коментираха от централата на ГЕРБ. Те свикаха брифинг заради “среднощния хаос, създаден от ЦИК”.

“В желанието си да изчегъртат ГЕРБ и Борисов, ЦИК щеше да създаде абсурд – Илко Стоянов, след като беше избран за кмет си подава заявление, че вече не желае да е народен представител, защото вече е кмет. При което ЦИК го блокира, но явно са получили среднощно обаждане от някой, за да разберат в стремежа си какво искат да изчегъртат, че може да стане така, че те самите да бъдат изчегъртани от самите техни хора в ЦИК. Недопустимо е такова непрофесионално поведение от страна на ЦИК, което се основава основно на политическа реторика”, заявиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано