Отчуждават частни земи по трасето Симитли-Разлог-Банско

Сподели във Facebook

Отчуждават собствениците на 369 имота в Разложко. Процедурата е задействана заради газопровода Симитли-Разлог-Банско. Други 113 са общинска или държавна собственост.

Комисия определя размера на дължимото от "Булгартрансгаз" обезщетение за учредяване на сервитутното право върху засегнатите имоти, съгласно приложен регистър за обект "Преносен газопровод до Разлог и Банско".

Общият брой на засегнатите земи и имоти е 482 броя. Служителите на Община Разлог ще направят всичко възможно процесът да бъде осъществен в най-кратки срокове, за да може да се премине към издаване на разрешение за строеж, информираха от кабинета на кмета Красимир Герчев.

Този проект е с изключителна важност за региона, тъй като с реализирането му ще се понижи цената на природния газ, което ще доведе до сериозни икономически възможности, както по отношение на индустрията, така и по отношение на битовите потребности. Ползите от реализирането на този проект са и в сферата на опазването на околната среда, коментира градоначалникът на Разлог.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано