Отказаха лечение на пациент с коронавирус

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Болен мъж, с доказана проба за коронавирус, отчаяно търси кой да го лекува.

Влади Станоев публикува в социалната мрежа неволите си, свързани с откриване на личния си лекар, както и отказ да получи помощ на телефон 112. Станоев е от Бобоб дол.

Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"Бесен съм! За сетен път се убеждавам, че нещата в държавата и конкретно здравната система, са меко казано не както трябва! След като снощи ме уведомиха за наличието на covid-19 ( за лека нощ след 21 часа), освен, че не спах цяла нощ, паралелно започнах да развивам и характерните симптоми", коментира Влади Станоев.

"Търсих личния лекар над 5 пъти (включително и мои болни колеги записани при него) по мобилния, за да прецени състоянието ми и съответно да назначи лечение по телефона. Уви, без резултат! Тогава, за миг проблясна светлина! Намери се ЧОВЕК, д-р Сапаревска, епидемиолог и началник на РЗИ Кюстендил, дошла вкъщи, за да вземе проби и от другите членове на семейството. Разбирайки , че нямам връзка с личния лекар ,тази ЖЕНА не спря да ми звъни периодично, за да се осведомява за моментното ми състояние и ме уведоми, че мога да ѝ звъня по всяко време(нещо, което е задължение на личния лекар). В последния ни до тогава разговор, при температура 39 градуса и появата на по-сериозна кашлица, тя ми предложи да бъда под лекарско наблюдение в дупнишкото инфекциозно отделение. Като за целта се обади, за да ги предупреди и да ми подсигури настаняване и преглед! Само трябваше да се обадя на 112, за да дойде екип и да ме прибере", сподели Станоев.

"И тук вече стана страшно, слушах и не вярвах на ушите си! Отсреща някакъв "компетентен" господин започна да ми обяснява, че щом дишам още нормално и не плюя кръв, нямам право на хоспитализация ! Също и че нямам установена пневмония с рентген! Ами кой трябва да го установи това бее .........., аз да не би да имам рентгенов апарат вкъщи! Ето заради такива "врачки" поставени на телефона, всеки ден умират невинни хора! И все пак, светлият лъч се появи отново. Разбирайки каква е работата, д-р Сапаревска (изключителен професионалист, който работи денонощно и неуморно за здравето на болните), успя да ми уреди телефонен разговор с лекуващия лекар в инфекциозното отделение в Дупница . След което ми бе назначена терапия, която започвам от утре, а до тогава ще съм на чай от лайка и джинджифил. Бъдете здрави приятели!!!

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано