Откриха ловния сезон с маски

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Изискването на маските за ловците е във връзка с епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Носенето им на открито не е задължително, но при събиране на дружината в ловна хижа или в автомобил ще се налага да се поставят.

Откриха ловния сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Разрешен е ловът на до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловец, както и до 10 броя видове гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Ще се следи за стриктното спазване на установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет, предупреждават от агенцията по горите.

Необходимо е внимателно отношение по време на ловните излети и прилагане нормите за безопасност по отношение собственото здраве и това на останалите участници в лова и туристи в гората, както и по отношение прилагане на противопожарните правила

Призовават се ловците да спазват и предприетите мерки за биосигурност по отношение предотвратяване разпространението на заболяването африканска чума по свинете. Преди всеки ловен излет и края на ловния ден всеки участник в лова задължително трябва да дезинфекцира обувките, облеклото и автомобила си.Остатъците от храна и опаковки от различни продукти също би следвало да се събират от ловуващите и да не се оставят изхвърлени сред природата, тъй като това би създало предпоставки за разпространение на заболяването.

Изпълнителната агенция по горите призовава отново и за необходимостта от бързо оповестяване за открити трупове на умрели диви свине по време на излетите в най-близкото горско териториално звено или на телефон 112.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано