Откриха полицейски управления в югозападни градове

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Детски полицейски управления заработиха в няколко училища. Занятията са 2 години. След завършването учениците получават дипломи.

18 третокласници от Основно училище "Васил Левски" в град Перник се обучават в управлението. Учениците ще се запознаят с професията на полицая, научават как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата. Идеята е децата, забавлявайки се, да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си.

Програмата се реализира от служители в Първо РУ-Перник, от структурите на „Охранителна и пътна полиция“, „Криминална полиция“ и Детска педагогическа стая. Преподаватели са още психолози от МВР, експерти от БЧК, Български туристически съюз и представители на Българската православна църква. Занятията ще се провеждат по предварително изготвен план.

В Радомир също откриха Детско полицейско управление. За страта пристигна заместник-министър Любомир Йосифов. 25 възпитаници от града започват обучение. „За мен е чест да открия за трети пореден път Детско полицейско управление Радомир. Тук , мили деца, ще усетите отблизо какво е полицейската професия. Тук вие ще усетите атмосферата- какво е да се разкрива престъпление. Деца, вдигнете главите от телефоните, вдигнете главите от таблетите, вдигнете главите от компютрите. Обърнете внимание на себе си, да развиете вашите таланти, защото съм сигурен, че много от вас имате такива”, каза началникът на радомирската полиция Павел Джалев.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано