Отнемат имущество на измамник с евтини самолетни билети

Сподели във Facebook

Антикорупционната комисия постанови конфискация на имущество и пари, притежавани от измамник с евтини самолетни билети.

Комисията е внесла в съда иск в размер на 60 052 лева спрямо Спас Василев от Кочериново, който бе арестуван преди повече от три години след афера с билетите до екзотични дестинации - Сингапур, Мексико, Банкок, САЩ, търгувани в социалната мрежа. Кюстендилските магистрати започват дело за отнемане на имуществото му в полза на държавата.

Припомняме, във Фейсбук Спас се представял като "Александър Николов". За няколко месеца успял да измами деветима души от района на Благоевград, София, Дупница. Сред прекараните е и неговата начална учителка.

Спас Василев излежа в края на 2018 година присъда от 7 месеца в затвора. Реално той беше в килията само 1 месец, тъй като останалите му бяха приспаднати заради предварителното задържане в ареста.

Жертви на изгодните оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи, с някои от които е контактувал от години. Схемата по която действал била следната – първоначално започвал с продажба на по-евтини самолетни билети, когато клиентите оставали доволни от услугата, им предлагал пакетна оферта, за която едва по-късно потребителите установявали, че е фиктивна.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано