Отнемат изоставени на общински терени стари коли

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Предпуредиха собственици на излезли от употреба автомобили за принудителното им отстраняване от улици и тротоари. Даден е 14-дневен срок за доброволно преместване и предаване в пунктове, информираха от Община-Петрич. Заповедта е подписана от градоначалника Димитър Бръчков.

Собствениците на старите коли може да ги съхраняват единствено в частни имоти или на площадка за разкомплектоване. В противен случай следват санкции от общинарите и органите на полицията.

След посочения срок ще има втори констативен протокол и следва принудително премахване. Те ще се съхраняват в общински имот един месец. За всеки ден престой собственикът дължи по 10 лева и 30 лева за репатрирането от адреса до площадката за съхранение.

Петричани няма да могат да предявяват претенции към автомобила, защото същият ще бъде предаден за разкомплектоване, а средствата ще постъпят в бюджета на общината. Акцията, която започва е по Наредбата за управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на община Петрич. Постъпили са и десетки сигнали за блокирани тротоарни площи и улични платна именно от излезли от употреба моторни превозни средства в града и селата на общината.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано