Отстраняват бъгове в системата за прием в детски градини

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Отраняват се проблеми в електронната система за прием в благоевградските детски градини. На извънредна пресконференция кметът Илко Стоянов обяви, че техническите затруднения са били временни и са превъзмогнати.

"Няма да има неприето дете в Благоевград. Родителите да бъдат спокойни. Има срок до 10 април. Съвсем нормално тече процесът, има някои бъгове, които се отстраняват. Призовавам родителите да не бързат, това не е състезание. Няма критерии – първи по регистрация, първи по прием", обясни Стоанов днес, часове след старта на системата.

До 12.00 часа са поддадени 380 заявления по електронен пъ. На място в градините документи са подали 8 родители или близки на малчугани, посочи секретарят в Общината Дейвид Арабаджиев. Той изтъкна, че електронният прием гарантира не само удобство, но и спазване на правилата.

Арабаджиев уточни, че проблемът засяга подадените заявки преди 9.30 часа тази сутрин. В рамките на деня благоевградчани могат да направят справки в системата. Утре пък родителите ще бъдат прозвънени и ще им се обясни лично от служителите.

Скоро предстои и въвеждане на електроно подаване на заявления за извършване на социални услуги в Благоевград. Може обаче и да се подават документи на гишетата в Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано