Отварят баничарниците в Петрич

Сподели във Facebook

Кметът на Петрич Димитър Бръчков разреши да се отворят баничарниците и цехове за тестени изделия, които спряха работа след въведеното извънредно положение.

Те ще заработят при засилени мерки за безопасност на 15 април, реши Бръчков.

Производители на хляб, козунак, баници, милинки, мекици, кифли, понички с изключение на пици, дюнери, тостери, хамбургери, хотдог и други бързи закуски, в чиито удостоверения от БАБХ е записано производство и продажба на място, могат да осъществяват продажби на гише, когато клиентът е на тротоара, без достъп в обекта.

Регистрирани баничарници с производствена и търговска част в обекта могат да произвеждат и продават посочените по-горе тестени изделия при спазване на условията за продажба от гише, но клиентът да е извън заведението.

Производството и продажбата на територията на Община Петрич, съгласно т.1 и т.2 от заповедта, следва да се извършва при строго спазване на всички мерките против разпространение на COVID-19, като се подсигури дистанция от минимум 2м между продавачите и клиентите, както и между клиентите.

Забранява се консумацията на закуски и други тестени изделия около обектите.

Задължително е използването на лични предпазни средства от продавачите и клиентите, спазването на хигиена и дезинфекция на обектите, периодично на всеки 2 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано