Паднаха електрически стълб и дървета, градушка съсипа реколтата

Сподели във Facebook

Възстановяват щетите от поройни дъждове и градушки в Благоевградска област.

Наводнени са стотици жилищни сгради и търговски обекти. Електрически стълб падн на булевард "Свобода" в Сандански. За късмет няма пострадали хора или автомобили. Часове наред хората в района бяха на тъмно снощи.

Без осветление остана булевард "Европа", съобщи кметът на Сандански Атанас Стоянов, който обходи с аварийните екипи засегнатите от продължителната буря места. 

"Започна отстраняването на тежките последици. Прекършените дървета и свлачища на няколко места са отстранени от уличните платна и движението е възстановено. Падналият ел. стълб е обезопасен и ще бъде възстановен. Отпушват се шахти с оглед по бързото изтичане на водата. С помпи от противопожарни коли се отводяват приземни етажи и мазета. В момента багери работят усилено в най- тежките участъци на село Вълково и Мелнишкия район", заяви градоначалникът Стоянов.

Днес работата по отстраняване на последствията от поройния дъжд продължават.

Засегнати от пороя са села в района на Банско, а също и в Разлог. Унищожена е продукцията в село Гостун и съседни населени места. В Симитли бурята също е нанесла сериозни щети.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано