Пак удължиха карантината

Сподели във Facebook

Въведената епидемична обстановка у нас отново се удължава. Това е решено на заседание на МС по предложение на премиера Бойко Борисов.

Извънредната обстановка е заради увеличения брой на заразени с коронавирус пред последните дни. Карантината е до 15 юли.

"Съжалявам - демокрацията е за дисциплинираните. Единствените сме, които дадохме да има футболни мачове пред публика. И те какво направиха? Струпаха се. Ако не се спазва правилото по 1 000 души в сектор, ще затворим стадионите за публика. Отворихме дискотеките, заведенията, видяхме какво правят", гневи се Борисов. 

"Защо сме връщали маските, ами заради ръста на заболелите. Слава Богу, имаме повишение на излекуваните хора. Лекуваме всички с най-добрите медикаменти. Вирусът не само не отминава, но и заляга. Професори да си скъсат книжките и дипломите, защото казаха, че лятото ще отмине вирусът", заяви Борисов.

"Не всяваме страх. Икономическите мерки ще продължат", допълни той. Задължителни са маските на закрити обществени места, транспорта, аптеки. Очаква се заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано