Пак уволниха горски шеф

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Отново детронираха от системата на горите директора Борислав Котузов.

Със заповед на ЮЗДП-Благоевград той е отстранен от шефския пост в Струмяни. От кабинета на Дамян Дамянов съобщиха, че са констатирани редица пропуски в дейността на Котузов.

Както вече информирахме, в лейсничейството бе извършена проверка по настояване на дърводобивни фирми в региона. Те посочиха в сигнал до ЮЗДП, че в района на Струмяни са рязани дървета без разрешително. Проверяващите установили, че ръководеното от Котузов стопанство изостава с финансовия план и други нарушения, след които кубици гниеща дървесина в складовете.

Бившият директор на лесничейството в Симитли Борислав Котузов води класацията за най-уволняван ръководител в системата на горите.

Първото отстраняване на Котузов от ДГС-Симитли бе през лятото на 2014 година. Последва възстановяването му на поста. Година по-късно директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов го уволни заради констатирани нарушения, но седмици след това Котузов отново се завърна.

През 2018 година бе отстранен от лесничейството в Симитли. След това го командироваха в Горско стопанство - Белово. Месеци след това бе свален заради констатирани пропуски в работата на лесничейството,

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано