Даровити деца и родители на бебета получиха пари от градоначалник

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Даровити деца получиха годишните си стипендии. Всяка година в няколко кампании, комисия от общински съветници и общинари определят учениците, които за успехи в науката и спорта се поощряват с парични суми от бюджета на Община-дупница.

Петър Лязаров получи стипендия за отличното представяне на олимпиади и мегдународни състезания по математика.

Талантливата Ангела Драгомирова взе пликчето с пари от кмета на Дупница Методи Чимев за отличията си на национални и международни конкурси и фестивали за музикално изкуство.

Малкият дупничанин Йордан Ангелов е финансиран от Чимев за медалите си от национални и международни състезания по таекуон-до.

Голямата награда "Свети Иван рилски" тази година отиде при Нанси Николова. Всички даровите деца гостуваха в кабинета на градоначалника.

Благодарности към кметската управа в Дупница изказаха семейства, които са финансирани по програма „ин витро“ и са се сдобили със своя рожба тази година.

„Това е най-истинския момент в годината. Радвам се, че всички ние сме спомогнали, да сподели всеки един от вас най-голямото щастие в живота – да има своя рожба. От 2012 година, когато стартирахме финансовото подпомагане – имаме вече 40 дечица, а чакаме и няколко в следващите месеци“, обърна се към родителите Методи Чимев, който ги дари с подаръци за малчуганите и плакети с послания.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано