Партии се уредиха с държавни пари за предизборната кампания

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Партии плащат медийната си кампания за вота на 2 април с държавни пари. Централната избирателна комисия определи политическите субекти, които получават предизборни пакети, според които заплащат изявите си с пари на българските данъкоплатци.

Сред класиралите се за такава помощ са Стефан Янев и партията му "Български възход". Преди регистацията през лятото на миналата година, беше в коялиция със "„Свобода", "Партия на зелените" и „Земеделски народен съюз“. За тази кампания получава 40 000 лева.

 

С пакет се е урежда "Воля" на Веселин Марешки. Той ще участва като независим кандидат за депутат във Варна и разполага с 5000 лева за медии.

Толкова получава и регистриран Инициативен комитет – на кандидата Милен Милев.

10 партии ще разполагат с по 40 000 лева. Сред тя са НДСВ, КОД, БНО, "Глас народен" на Светльо Витков, „Народна партия Истината и само истината“ на Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, навремето осъден за наркотиц, „Български национален съюз-Нова демокрация“ на Боян Расате; „Българска социалдемокрация-Евролевица“ на Александър Томов, „Български съюз директна демокрация“, МИР на Симеон Славчев, и „Движение 21“.

Пакети ще вземат и 4 коалиции - „Левицата“, съставена от отцепници от БСП, „Заедно“ на Ива Митева и Любомир Каримански, отцепниците от Слави Трифонов, „Неутрална България“ на Волен Сидеров и Николай Малинов; „Вън от ЕС и НАТО“. „Левицата“ и „Заедно“ няма да получат пълния размер на пакета. Техните ще бъдат на стойност 30 000 лева, сочат от ЦЕК.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано