Патриотично пътуване с теснолинейката

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Родопската теснолинейка отесня от желащи да споделят патриотично пътуване на 3 март.

Празничният влак потегли от град Септември до Якоруда. Патриотичното пътуване се организира за девети път. Пътуването е през три планини, обединява хора от различни краища на страната и създава нови приятелства и неподозирани емоции. На гарата в Якоруда теснолинейката ще пристигне към 13.00 часа. Обратно ще потегли в 16.30 часа, съобщиха от сдружението.

Първата спирка по време на празничното пътуване ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат отразяващата историята на линията експозиция в Дом-музея на теснолинейката. Следващата спирка по маршрута на влака ще бъде в гара Велинград, на която се очаква малка изненада за хората от влака в рамките на престоя им там. Преди да пристигне в Якоруда, композицията ще има престой и в най-високата гара на Балканския полуостров, където всички пътуващи ще могат да увековечат момента от своето присъствие там с достатъчно време за разнообразни фотографии от красивите местности. След пристигането в Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Ayshe -
    За съжаление Якоруда и селата сме пълни продажници. Без оглед на етнос и религия. Ето в момента ни се подиграват и всички мълчиш. Защо ли?
  2. До кичка -
    И те не знаят. Ако са искали за 500 г са щели да ги претопят...патриоти известни в Европа с далавера, измами, крадци, мафиоти, и веят знамето, вместо да се засрамят
  3. Кичка -
    Да попитам от какво са се освободили

Избрано