Пазят от зараза съветниците в Благоевград

Сподели във Facebook

Народните избраници в Благоевград заседават извънредно, но не в Общината, а в концертната зала "Яворов".

Те ще са през три-четири стола в салона. Всички ще са с маски, ръкавици, а някои даже са се подсигурили с предпазни очила.

От ОбС предупредиха благоевградчани да не присъстват на заседанието, за да не се струпват много хора в залата. Както вече информирахме, сесията е на 30 март.

Съветниците спешно трябва да гласуват решение, свързано в депото край благоевградското село Бучино. Казусът със скандалното сметище, с милиони евро от ЕС, ще бъде разрешен и скоро там боклуците ще возят пет общини-Благоевград, Симитли, Рила, Бобошево и Кочериново. Кметът Румен Томов ще докладва дали е подписал договор с първоначално избрания от екипа на Атанас Камбитов стопанин на депото, въпреки, че пръвоначално отказа и поиска то да се обслужва от общинската фирма "Биострой". Консорциумът, свързан с представители на държавната власт, спечели в КЗК и стопира намеренията на Томов за нова обществена поръчка.

На предстоящото заседание полага клетва нов съветник. В името на народа ще се врече червеният избраник Веселин Христов. Той сяда на мястото на Любен Милев, който неотдавна стана заместник- кмет в екипа на Румен Томов.

На заседанието в понеделник ще бъде обсъдено и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се граждани.

Общинският съвет ще гласува и за отпускането на еднократни помощи за 30 души, които се намират в тежко положение. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано