Пейките и детските площадки в парковете са забранени

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

След понеделник отварят парковете и градините в страната. Премиерът Бойко Борисов обяви днес, че в София пускат хората от утре.

Очаква се заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Във основа на тази заповед кметовете във всички общини имат право да отворят парковите зони, каза Борисов по време на живо телевизионно включване и прикани столичани да покажат, че спазват мерките за безопасност.

В парковете ще се разхождат родители с малки деца между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват. Детските площадки са забранени. Пейките също. Забранено е пиенето на алкохол.

Възобновяват се и инвитро процедурите, заяви премиерът. Изпитите след 7 и 12 клас – през юни.

Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат през юни най-вероятно, каза образователният министър Красимир Вълчев.

„Учениците от 7 и 12 клас са с приоритетно значение. За тях е важно да завършат, защото трябва да кандидатстват после. За другите искам до 7-ми или 10-и май да ми дадете вариант – ще пускаме ли детските градини, по какъв начин, колко”, заяви премиерът Борисов. Той беше категоричен, че няма да се режат пари в образованието.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано