Пеленачета с награда на станчинарските игри

Сподели във Facebook

Станчинарска група квартал "Дълбошница" спечели първото място на новогодишните игри в Петрич. Ръководителят Иван Яръмов получи заслужената награда от Общината.

На второ място е станчинарска група „Братя Соколови“, ръководена от Симеон Соколов.

Трети са участниците от квартал "Казармите", водени от Алеко Трайков.

Връчени по традиция бяха и шест специални награди.

Приз „Най-малък участник“ беше присъден на трима участници в игрите, които бяха на възраст 45 дни, 2 месеца и 3 месеца.

Наградата за най-възрастен участник получи 80-годишният Иван Митов от групата на кв. „Виздол“.

Награда за най-добра маска получи групата на кв. „Поляните“, за най-добър персонаж отличието е за група кв. „Виздол“ с ръководител Димитрина Спирова.

Най-добро представяне на русалийски направи групата от кв. „Център“. Отличие получи и кв. „Шарон“ за показани адети и обичаи от района.

Станчинарските игри в Петрич преминаха при перфектна организация, спазени бяха инструкциите, дадени предварително от Общината и МВР.

Отколешни традиции оживяха в първия ден на новата година в Петрич. Станчинари гониха злите сили с изпълнение на характерни русалийски танци, маски, персонажи. Така създадоха за поредна година неповторима атмосфера за жителите и гостите на община Петрич.

11 станчинарски групи, в които бяха около 1500 участници се включиха в тазгодишното издание на игрите. Всяка група разполагаше с 20 минути за представяне на сцената. Хиляди бяха публика на прекрасната им изява. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано