Пернишкият водопровод пак аварира

Сподели във Facebook

Втори пробив е станал при тестването на водопровода, който трябва да доствя питейна вода през ВиК мрежата на София до Перник.

Водата е заляла пътя в село Големо Бучино. Снощи аварийни екипи са започнали работа по отстраняване на теча. Очаква се тръбопроводът, който се изпробва поетапно, да бъде пуснат в експлоатация през следващата седмица.

Аварията обаче е втора само в рамките на три дни. На 18 март тръбопроводът отново се проби и бликна гейзер близо до автомагистрала "Люлин", припомни БНР. Строителството на тръбопровода от Мало Бучино до Перник започна на 1 февруари. Съоръжението е дълго 13.5 км, а за него правителството отпусна 27 000 000 лева. Парите бяха дадени без обществена поръчка заради "форсмажорни обстоятелства" - липсата на вода в язовир"Студена", заради която Перник е на тежък воден режим.

Тръбопроводът трябваше да е готов за "35-40 дни", по думите на премиера Бойко Борисов, но първо работите вървяха бавно, а сега пък пробите все още дават аварии, а днес се навършват 42 дни от началото на работите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано