Петима избягаха от карантина в Благоевград и Гоце Делчев

Сподели във Facebook

Прокуратурата обвини петима от Благоевград и Гоце Делчев за неспазване на мерките за карантина срещу разпространение на заразата и разпореденото извънредно положение.

Благоевградчанин се завърнал преди четири дни от Италия. Поставили го под карантина за две седмици. Той обаче не я спазил и продължил да излиза навън.

Наказателно дело е образувано срещу 19-годишен младеж. Той си дошъл от Великобритания на 22 март. Вместо да се самоизолира, излязъл на разходка в центъра на Благоевград. Придружавал го неговият баща.

С действията си той нарушил въведените на територията на страната противоепидемични мерки и предписание за поставяне под карантина, издадено от РЗИ.

Другите три досъдебни производства за престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК се водят в Районна прокуратура – Гоце Делчев.

За един от избягалите от карантина вече информирахме - тираджията Ю. Ц. Той бе изолиран от полицията, но седмица по-късно напусна дома си и отпътува с камиона "Ивеко" към Румъния.

Прокуратурата в Гоце Делчев води разследване и срещу млада жена.

Д. П. се завърнала от Англия. Ттрябвало да е изолирана до 1 април. Вместо това веднага излязла и отишла да пазарува. Полицаите я задържали на улица "Потока" в Гоце Делчев.

Полицейски служители в града установили, че и друг шофьор, пристигнал от Франция, е нарушил карантината. Проверили дома му изненадващо, но се оказало, че отново е отпътувал. по телефона заявил, че е отишъл да прибере съпругата и детето си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано