Петима с коронавирус в Югозапада

Сподели във Facebook

Петима са заразени с коронавирус в ромска махала през последното денонощие.

Те са в квартал "Изток" в Кюстендил. Един от заразените е от Дупница. От Министерство на здравеопазването не съобщават дали пациентите са настанени в болница.

Разпределението по области по настоящ адрес на заболелилите е Видин – 3, Габрово – 2, Кюстендил –5, Монтана –1, Плевен – 2, Пловдив –1, Разград–1,   Сливен – 11, Смолян – 2, София област – 7, София град – 14, Стара Загора – 3, Хасково – 2, Шумен – 10,  Ямбол – 1.

През изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 1975 проби. От тях 75 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система.

Общо 3266 случая на COVID-19 са потвърдени у нас към момента. 1371 от тях са активни. 1723 са излекуваните лица, от които 7 са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 247. От тях 16 се намират в интензивни отделения и клиники.

Националната информационна система отчита 318 лица-медицински служители, при които е констатиран новият коронавирус. Нов случай на лекар е установен през последните 24 часа.

Починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19, са 172, като за изминалото денонощие не са регистрирани нови смъртни случаи

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано