Петков и Василев пак ще са премиер и вице

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Обявиха важни решения на "Продължаваме промяната" след падането на правителството снощи. Готови са да вземат първия проучвателен мандат от президента Радев за съставяне на правителство. Имат намерение да намерят 121 независими депутати за новия кабинет. "Като ги бием на избори, или като имаме 121 депутати, независими", обяви Кирил Петков след извънредното партийно заседание.

Ако се опитат да съставят правителство в рамките на този парламент, Кирил Петков и Асен Василев отново ще бъдат кандидати за премиер и вицепремиер.

Временният парламентарен председател Мирослав Иванов също потвърди, че мандатът няма да бъде върнат от ПП, като вече обявиха от ГЕРБ.

ПП няма да издигат кандидат за председател на НС, тъй като смятат, че няма по-подходяща кандидатура за председател на парламента от Никола Минчев, а не им достигат гласове. Не смятат, че френско предложение и проектите за решения на ГЕРБ и ДПС по казуса със Северна Македония трябва да влизат в зала, докато не бъде изслушана министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска за постигнатото дотук, предаде бтв.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано