Петричанка с бронзов медал, студентка от ЮЗУ взе златото

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Спортиската от Петрич Eвелина Николова спечели бронзов медал на европейското първенство във Варшава. Златото взе Биляна Дудова - възпитаничка на Югозападния университет в Благоевград.

В оспорвана битка в категория до 57 килограма Евелина успя да тушира рускинята Светлана Липатова, носителка на световната купа. Петричанката спечели квота за олимпиадата с класирането си за финалите на квалификацията в Белград преди месец. Със сребърни отличия са Мирослав Киров и Миглена Селишка.

Припомняме, Евелина Николова триумфира на тепиха и през месец януари. Тогава тя се класира първа на Държавното първенство по борба в категория до 57 килограма, като победи на финала трикратната европейска шампионка Биляна Дудова.

През октомври миналата година Николова също завоюва златно отличие, след като пребори съперничката си в категорията Биляна Дудова. Евелина Николова е родена в Петрич. Рожба е на петричкия клуб "Беласица". В момента е състезател на СКБ "Ангел Гочев". Петричанката е медалист от европейски и световни първенства, носител на приза "Спортист на годината" в южния град.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано