"Пирин"- Разлог скочи срещу Валери Симеонов

Сподели във Facebook

Ръководството на ФК "Пирин" в Разлог излезе с гневна позиция срещу законопроекта за хазарта на патриотиния лидер Валери Симеонов.

Ако той се приеме на второ четен, несъмнено ще настъпят тежки времена за спорта и в частност футбола в България. Хазартните компания са основни спонсори на клубовете от efbet Лига, Втора и Трета лига. Благодарение на тяхната помощ голяма част от клубовете поддържат школите си, като във всяка от тях тренират стотици деца, изтъкват футболните босове.

Разложкият клуб разпространи позицията си в социалната мрежа. Публикуваме я без редакторска намеса:

"От ръководството на ФК "Пирин" Разлог искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 4-ти юни от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорски средста от тяхна страна са от изключително важно значение за нашия клуб.

ФК Пирин Разлог е клуб който в последните 4 години се утвърди, като един от най- стабилните и постоянни отбор в Югозападната Трета Лига, а преди това и 4 години във Втора професионална лига, както и с ДЮШ от над 100 деца състезаващите се във всички редовни първенства към БФС. Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият клуб".

Припомняме, законопроектът на Валери Симеонов не бе гласуван на първо четене в НС вчера. Той обаче коментира обиден, че няма да се откаже.

Менда Стоянова обясни пред медиите, че е подкрепила закона на Валери Симеонов. Около 1000 са игралните зали у нас и, по думите й, зали имало в населени места, за които дори не знаем, че съществуват. Затова и герберката е изненадана как там се намират клиенти, които да издържат залите. ГЕРБ предлагат в списък да се включват хазартно зависимите и те да имат забрана да влизат в игрална зала.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано