Плащат 100 000 лева за транспортен план в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Плащат 100 000 лева на външни фирми за изработване на транспортен план в Благоевград.

В надпреварата за обявената обществена поръчка участват дружества от София и Варна. "Инжконсултпроект“ ООД и „Ий Кей Джей България Кънсъктинг Енджиниърс“ ЕООД са подали оферти, съобщиха от Община-Благоевград.

Предложената цена от първата фирма е 93 000 лева, а от втората 74 000 лева. Престои конкурсна комисия да разгледа подадените документи детайлно, след което да излезе с решение. Управител на столичното дружество е Александър Константинов Жипонов. Варненското се ръководи от Ганка Атанасова Колелиева, Кьольо Иванов Червенков и Иван Росенов Колелиев. Основният им предмет на дейност е търговния със земеделски продукти.

От Общината се мотивират, че с бъдещия план за организация на движението ще се гарантира максимална безопасност и сигурност. Планираните реформи трябва да облекчат трафика. Включени са нови пешеходни пространства и велосипедни трасета, урегулиране на паркирането в ЦГЧ и кварталите и др.
Предвижда се и въвеждането на промяна в скоростния режим на движението. Това ще се въвежда в районите на детски заведения, училища, болници и други, също и в жилищни комплекси.

Преди изработването му ще се направи подробно проучване на транспортната инфраструктура в града. Промяната ще почива и на анализ на трафика и необходимостта от нови пешеходни пътеки, велоалеи и осъвременяване на пътните знаци. С въвеждането на плана ще се подобрят условията в градската среда, ще се редуцират задръстванията в пикови часове и ще се намали замърсяването на въздуха, сочат от кабинета на благоевградския кмет Методи Байкушев.

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано