По-скъпи таксита в Благоевград, намаляват им данъците

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Намаляват наполовина корпоративния данък на тасиметровите фирми в Благоевград. Вместо 600 лева, от началото на следващата година ще плащат 300 лева. Разликата се покрива от държавата.

В същото време скачат цените за превоз на пътници. Завишава се почти двойно първоначалната такса. Тя ще е над 1,50 лева. По този начин се облекчават икономическите последствия от Ковид-19, които търпят в таксиметровия бранш.

Това става възможно по силата на разпоредбата на чл. 107 от Закона за държавния бюджет за 2021 година. Заявления за издаване на разрешителни за извършване на таксиметров превоз за 2021 година ще се приемат до 31 януари.

Община-Благоевград ще получи компенсация от държавния бюджет за намалението в приходите от данък върху таксиметров превоз на пътници в размер, определен въз основа на броя на автомобилите, за които е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници през следващата година, умножен по разликата между размера на годишния данък върху таксиметров превоз на пътници за настоящата гоина, определен в съответната наредба на Общинския съвет.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано