Почетна гражданка на Благоевград иска молебен за избавление

Сподели във Facebook

Почетният гражданин на Благоевград Мая Нешкова и съпругът й Кирил Икономов молят патриарх Неофит да разраши молебен за избавление.

Повече от месец артистичното семейство -певица и композитор, издигнали параклис "Успение Богородично" в Благоевград, чака отговор от главата на православната ни църква.

"Живеем в тревожно време на изпитание за цялото човечество. Връхлетялата ни изневиделица епидемия, която отне живота на голямо множество хора у нас и по света. Тя промени из основи обичайният ритъм на ежедневието и ни хвърли в паника, отчаяние, безработица и беднотия. В такива критични моменти човешкият взор винаги се е обръщал към вярата и духовните водачи за утеха, утешение, вразумление и насърчение. Сега се нуждаем от подкрепата и гласа на Българската православна църква. Като вярващи християни ние помним и думите на Спасителя: "Без мене не можете да вършите нищо", пишат Мая и Кирил в отвореното писмо.

"Ето защо се обръщаме към Ваше Светейшество и Висопреосвещените архиереи - членове на Св. Синод на БПЦ с призив да благословите в уречен ден и час пред всички храмове и манастири да се извърши едновременно молебен за избавяне на нашия народ и на целия свят от настъпилия мор с изнасяне на почитаните чудотворни икони при продължителен камбанен звън", молят Нешкова и Икономов.

Публикуваме останалата част от писмото на Мая и Кирил:

В Св. Евангелие е казано, че "където са двама или трима, събрани в Мое име и Аз съм между тях" /Мат. 18:20/ В Требника има последование и е отбелязано, че молебените при природни и обществени бедствия следва да бъдат всенародни. Твърдо вярваме, че такава една обществена молитва в дух на единение и любов ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като благословен тамян пред неговия престол на небесата! Да се съберем на молебена при спазване на противоепидемиологичните мерки и да измолим Бог неговата любов за нашето духовно и телесно спасение!
Да имаме вяра и Бог ще ни помогне!

Целуваме Архипастирската Ви св. десница и оставаме смирени в Христа Ваши чада: Мая Нешкова и Кирил Икономов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано