Подписка за заплати от 3000 лева в ОбС- Благоевград

Сподели във Facebook

Съветниците в Благоевград обсъждат днес допълване на ПИРО, по предложение на кмета Методи Байкушев. Сред планираните обекти за развитието на града са няколко паркинг, в това число и подземни. Единият ще е евентуално на площадчето под Съдебната палата, където минава и благоевградското дере. Вторият паркинг се предвижда при хотел "Ален мак".

Днес се разглежда и подписката на повече от 30 съветници, които настояват заплатите им да бъдат вдигнати на 3000 лева. Тя се върти между народните избраници близо две седмици. Уговарят медии да не се шуми по въпроса, за да не скочат благоевградчани с ниските възнажраждения и високите данъци, които този кметски екип ще завишава допълнително.

Градоначалникът Байкушев вероятно се е договорил вече със съветниците за космическите заплати. Очаква се да се гласуват на извънредното заседание днес. Това ще струва на хазната 1 500 000 лева годишно за работещите не повече от шест-седем дни месечно местни парламентаристи.

На заседанието днес клетва ще положат трима нови в ОбС-Благоевград. Един от тях е активистът от ДПС Исмет Узунов. Той напусна Районната избирателна комисия преди дни, за да заеме мястото на заклеващия се в Народното събрание днес Ибраим Зайденов. На банките ще седнат Ваня Алексиева и Антония сивикова, които доказаха в съда, че за тях вот са дали повече избиратели, отколкото за касираните по време на административния процес съпартийци.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано