Подпомагат шампиони по плуване

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинари отпуснаха финансова помощ на плувни шампиони. 5000 лева от бюджета на Сандански получава носителят на европейска титла Петър Мицин. Толкова са заделени и за неговия треньор Николай Вакареев. Отделно от тази сума санданският кмет Атанас Стоянов предложи Мицин да получи 1000 лева стипендия, за да се подготви за Олимпийските игри в Париж.

Младият плувец е абсолютен шампион в дисциплината 400 метра свободен стил, и постигна нов световен рекорд за юноши, който не е подобряван от 2014 година. Мицин приключи еврошампионата за юноши и девойки в Белград с три титли на 200, 400 и 800 метра свободен стил.

Радостин Кръстев, който също е гордостта на Сандански, също ще получи финансова подкрепа, информираха от Общината. Той е рекордьор на 500 метра свободен стил. Също така е със сертификат на Гинес за плуване в ледени води.

Междувременно завърши и динамичният месец юли за състезателите на ПК "Сандански". В две състезания, в които младите надежди вложиха много труд, сърце и емоция по време на Държавното лично отборно първенство. Участваха Анна Сестримска, Владимира Цулева, Мария Ватахова, Мелани Иванова, Павела Божкова, Славина Манолева, Виктория Соколова, Андон Стоянов, Илия Пасков, Йордан Халачев. "И в тези две възрастови групи всички подобриха личните си времена ,което означава,че се работи в правилната посока от страна на треньори и състезатели. Вървим по правилния път и сме убедени, че с вашата упоритост и нашите напътствия успехите са пред нас. Йоан Емилиян Смилянов завърши трети в дисциплината 100м. бруст. Дерзай и Успявай Йоан", пожелаха санданските общинари и благодариха на подрастващите плувци.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано