Подпомагат с 10 500 лева съкооператори в опожарен блок

Сподели във Facebook

Превеждат 10 500 лева по сметката, разкрита от живеещи в опожарения блок 18 в квартал „Струмско“. Парите са обещани от Община-Благоевград за  изготвяне на проект за усилване на стоманобетонната конструкция на сградата.

Сумата ще получат съкооператорите, вместо да да се платят на проектантска фирма. Целта е да бъде постигната максимална прозрачност, а засегнатите семейства сами да могат да изберат проектанти, с които да работят. По този повод кметът внесе и извънредно предложение до ОбС, с което поиска промяна на обстоятелствата. По време на провелата се среща преди дни, кметът Илко Стоянов заяви, че основната цел е хората да успеят да се върнат в домовете си възможно най-скоро.

След изготвяне на проекта ще има яснота за необходимите средства за възстановяване на щетите. Ще има втора дарителска кампания в Благоевград.

До момента е направено обследване на блока, което Община Благоевград пое като разход, беше назначена и външна експертна комисия за оглед, освен това бяха закупени и необходимите телескопични подпори и същите бяха монтирани безвъзмездно.

Припомняме, огненият инцидент преди месеци отне живота на трима души в блока. Спасени бяха останалите от благоевградските пожарникари.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано