Поевтиняване на храните и лекарствата поискаха в Благоевград

Сподели във Facebook

Протестен автопоход проведоха благоевградчани. Организирани в автопоход "Търпението свърши, да бъдем народ", недоволните поискаха намаляване на ДДС върху храните, лекарствата, елекроенергията, както и спешни мерки срещу безработицата.

"Другият фактор, заради който излизаме в момента, това са мерките, които се предприемат от страна на правителството. Хубаво, има някакъв вирус, има ограничения, налагат ни се, но мерките, които предприеха от самото правителството са неадекватни спрямо хората. Според мен е редно правителството да отпусне финансова помощ на всяко едно семейство, което е засегнато от вируса", заяви организаторът Людмила Манова.

Днешният протест бе малоброен. Това обаче не ни демотивира и сме готови за още действия. Автопоходът бе организиран набързо, предвид наложените мерки заради епидемичната обстановка", изтъкна Манова. 

Другият организатор Николай Иванов обясни, че народът е разединен и заради това са малко протестиращите. "Повечето хора винаги искат нещо да им се даде, като например някаква платформа, някакво по-голямо виждане, а ние се опитваме да обясним коренно различно нещо. За да прави някой нещо за народа, трябва да има гражданско общество, трябва да има граждански настиск", заяви пред БНР протестърът Николай Иванов. Организаторите се надяват протестът да се разрасне и в него да се включат и други градове.

Напиши коментар

Коментари

  1. Дидо -
    Платена протестърка.С това си вади хляба

Избрано