Показват бежански лагери в Американския университет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевград е част от международен кинофестивал за миграция. Прожекциите на четири филма са в Американския университет.

Global Migration Film Festival 2019, се провежда за трета поредна година.

"В селекцията на фестивала попадат филми със сюжети за трудовата миграция, трафика на хора, климатичната миграция, интеграцията и глобалното движение на големи маси хора в търсене на по-добро бъдеще. Очакваме филмите да заинтригуват хора от всички възрасти и всички обществени слоеве. За целта те ще бъдат излъчвани в кинозали, но и в университети, училища, алтернативни пространства, социални услуги и в центрове за настаняване на лица, търсещи международна закрила", заяви Радослав Стаменков, ръководител на Мисията на МОМ за България.

Благоевградската публика ще съпреживее проблемите, пред които се изправят хиляди хора, когато преминават граници, но и когато вече са достигнали до желаната страна.

На 3 декември от 19.00 часа, след официалното откриване в аудитория „Андрей Делчев“ на АУБ, кино феновете ще се запознаят с перипетиите на бежанците Жан-Пиер и Исая. Прекарали 15 години в бежански лагер, те поемат към Америка с „Еднопосочен билет“. От 21:00 ч. започва прожекцията на късометражния филм „Анени“, която мигрира от Зимбабве в Обединеното кралство, но се изправя пред нови трудности.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано