Полицаи атакуваха общински съветник

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Полицаи са обискирали жилище и заведение, стопанисвано от общински съветник. Действали са по сигнал от съпартиец с връзки в МВР.

В крайна сметка не са открили нищо нередно в дома на положилия клетва преди дни в ОбС - Сандански Асен Гогов, известен като Бъсъка. Негови роднини коментираха, че заведението му работи напълно законно. Твърдят, че причината за акцията е сигнал от неуспял да влезе в местната власт санданчанин.

Полицаите са щурмували имотите на Бъсъка на улица "Слявянска" в курортния град. Около дома му е бил и друг общински съветник. От полицията в Сандански отказаха всякаква информация по случая. Както Еновина вече информира, миналата седмица Общинската избирателна комисия отказа да детронира новоизбрания парламентарист. Жалбата бе подадена от председателя на Партия на зелените" Владимир Николов, който поиска да бъдат прекратени правомощията на Гогов, тъй като е осъждан. 

Членовете на ОИК - Сандански отказаха да го отстранят. ОИК сочи, че съгласно разпоредбата на чл. 397, ал. 1 ИК право да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място. Видно от приложената справка за съдимост, Асен Иванов Гогов - Бъсъка, към момента на избора и към настоящия момент не е лишаван от свобода. Има обаче пробационна присъда. Неприятностите на Бъсъка с полицията са от години. Той дълго време пребиваваше в Германия. Преди месеци бе задържан за денонощие. Разпространи снимки на полицейски автопарул, които явно не са се харесали на униформените от санданското управление. Тогава от полицията също не казаха защо Бъсъка е престоял в ареста едно денонощие.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано