Полицаи глобяват на несъществуваща автобусна спирка

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Полицаи се се възползват от неправилно поставен знак Д 24. Глобяват масово втора година на несъществуваща спирка, по която дори не преминават автобуси. До момента са санкционирани над 150 шофьори.

Живеещите на улица "Стефан Стамболов" в Сандански са депозирали жалба пред кмета Атанас Стоянов и до а Сандански и до председателя на Общинския съвет Николай Шаламандов с искане за премахване на знак Д 24, обозначаващ спирка за обществен превоз, да бъде премахнат незабавно.

„Знакът е поставен на метри от светофара на кръстовището, което свързва ул. „Малашевска“ с ул. „Стефан Стамболов“ по посока кръговото кръстовище. Той е погрешно поставен след реконструкцията на улицата, по която дори няма линия на обществен автобусен транспорт. Това обаче се оказва „добре дошло“ за уформените полицаи, които ден след ден наказват шофьорите, спрели на мястото на несъществуващата спирка. В рамките на две години са съставени 150 фиша с глоба от служителите на КАТ за неправилно паркиране", оплака се пред struma.bg един санданчанинът Ангел Петков. Той е рекордьор с 18 фиша, съставени му за неправилно паркиране заради погрешно поставения на мястото знак. „Аз живея отсреща в жилищната кооперация, няма къде да паркирам автомобила си. Това не е автобусна спирка, а защо е поставен този знак е загадка не само за мен, а и за всички съседи и живеещи в района на булеварда”, каза А. Петков и допълни, че не само той, а почти всеки живеещ в кооперацията е санкциониран.

Този терен е публична общинска собственост и там могат спокойно да бъдат обособени 12 паркоместа, категорични са санданчани.

В жалбата са се подписали десетки живеещи на булеварда и съседните улици „Солидарност“ и „Малашевска”. Знакът е поставен неправомерно и в нарушение на Закона за движение по пътищата е посочено в жалбата. Контролните органи много добре знаят, че поставеният знак за обществен превоз е невалиден, защото там действително няма спирка и не спират автобуси. И нещо повече, те би трябвало да сигнализират и задължат Общината да премахне знака, тъй като се създават конфликти и напрежение, се сочи в жалбата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Александър Митрев -
    Има едно копеле Илия Янев, взел се е за големо ченге, ама скоро ше му драсна клечката!!
  2. Георги Кръстев -
    От край време там са спирки на N°5,6 и 7 ,а сега вече като ги няма спират рейсовете за шивашките фирми и като има коли те спират на платното за движение и става задръствания всяка работна сутрин . Хората на светофара немогат да се движат, макар че свети зелено. В коя държава и в кой град мощеш да паркираш на спирка безнаказано и спокойно? И кой си си купува апартамент без гараж или си прави такъв. Или гаражите дадени под наем за магазини,а колите от вън на улицата и кой прави околовръстен път тесен както вътрешна улица с по една лента за движение?

Избрано